Iet pie trešā prasīdams kur kurpnieks tas atbild kā citi. Tāmēr tas iet prasīdams kur kurpnieks kāmēr aiziet visus cauri. Tad tas sasauc šuj, šuj, šuj, šuj. Par to laiku visiem jāsamainās vietas un viņam jāstarās [jācenšās] iesēsties kāda vietā un ja nevar tad vēl jāpaliek. Ja viņš var iesēsties kādā vietā tad kurs paliek bez vietas tam jāiet apkārt ar bozi. Pateikuse Matilde no Liel - Dimzēniem Jēkabnieku pagastā.

68,101.

Latištū.
Latištū, latištū Jūle krita grāvī, latištū, latištū Jūle krita grāvī. Vecais veci ņem to ķeksi velc to Jūli laukā, vecais veci ņem to ķeksi velc to Jūli laukā. Lai viņ krīt lai viņ krīt man paliks tā manta, man paliks tā zilā kleite un tās dzeltēnās kurpes.
Pateikuse Matilde Legzdiņ no Liel - Dimzēniem Jēkabnieku pagastā. Jelgavas apriņķī.

69,102.

Biķercepti krenģeliši.
Biķer cepti krenģelīši, biķer cepti krenģelīši. Kļāvu lapu paēduši, kļavu lapu paēduši, vīn ar medu nodzēruš, vin ar medu nodzēruš. Vīn ar medu nodzēruši, vīn ar medu nodzēruši iet par lauku mašierēt, iet par lauku mašierēt. Lustīgs tevs un māmuliņa, lustīgs tēvs un māmuliņa dēls noķēra cielaviņu dēls noķēra cielaviņ. Dēls noķēra cielaviņu, dēls noķēra cielaviņu siena vāla galiņā siena vāla galiņā.
Pateikuse Līze Freiman Zaļenieku pagastā Jelgavas apriņķī.

69,103.

Cik skaisti zied šis rozu lauks.
Cik jauki zied šis rožu lauks un koki greznojās, cik jauki zied šis rožu lauks un koki greznojās.
Bet mana sirds nav mierīga jo esmu vientule, bet mana sirds nav mierīga jo esmu vientule.
Tad labāk iešu pastaigāt sev draugu meklēšu, tad labāk iešu pastaigāt sev draugu meklēšu.
No visiem zēniem skaistākais tas būs mans mīļākais, no visiem zēniem skaistākais tas būs mans mīļākais.