Zinģe.
Es kāp uz aukstiem kalniem un skatos jūrīņā.
Es redz vien kuģīt nākam nākam tur sēž trīs meitiņas.
Tā viena bija skaista skaista ta būs man mīļākā.
Pateikuse Emīlija Bīskap no Liel-Dimzēniem. Rakstīse Ella Vinter Ūziņu pamatskolas III klases skolniece. 11 g. veca.

79,127

Mīkla.
Divi tēvi divi dēli viens abols bet katram iznāk vesals. [cilvēks.]
Pateikuse Paulīne, Kristjas no Vilces. Rakstīse Ella Vinter. Ūziņu pamatskolas III klases skolniece. 11 g. veca

79,128

Pasaka
Kādreiz dzīvoja nabadzīgi cilvēki. Viņiem bij vienīgas divas meitiņas. Anniņa un Grietiņa. Anniņa kādreiz saslima. Grietiņa gāja uz meža un lasīja priekš savas māsiņas ogas. Gan zemenes gan kazenes. Pēdīgī Anniņa palika

80

vesala. Bet māmiņa viņām bij palikuse veca un nespēcīga. Pēc drīza laika viņa nomira un Anniņa ar Grietiņu palika bārēnītes. Ari tevs aiz kreņķiem nomira. Anniņa ļoti raudāja bet Grietiņa bij salīkuse pie saimieka un nezināja kad tēvs ir nomiris. Kad viņa pānāca [pārnāca] tad viņa atrada Anninu vienu pašu. Anniņa ar Grietiņu nu bij palikušas vienas pašas. Kadreiz karaļam abiem dēliem bij sataisītas lielas līgavas ieskatīšanās. Abi karāļdēli bij sataisīši lielu bali. Ari Grietiņa ar Anniņu bij aizgāšas uz bali. Viņiem Anniņa un Grietiņa dikti patika. Tāpēc vecākais karāldels paņēma Grietiņu. Ari jaunākais paņēma Anniņu. Un nodzīvoja laimīgi.
Pateikuse Līze Freiberg no Freiberga mājām. Rakstīse Ella Vinter. Ūziņu pamatskolas III klases skolniece 11 g. veca.
Fails0012-Uzinu-pamatskola-1-0057