KolekcijaPilskalnes pamatskolas vākums

Janis Šutinska 13 gadus vecs. Baliniški mājās.

Klasē.
I Skolātaiš iegāiš sava istabā! Pec citam gramatām gluži, Smiekli atskan. ka. ka. kā. Drīzi skolotaiš skrien atpakaļ Kas ir tas! Viens izskrēja Zēns ar logu laukā. Pēc kadam desmit mnatēm, Klat. Kur biji. ka no manis, Neprasiji, Ka jau bikses But bijušas pilnas. skali smiekli, Ka, ka, ka. Paliksi sodien ec stundam.
II Skolataiš nodarbojās Ar citam klas;em berni Kluc skolātaiš viena Meitina roku pacēla skolātaiš Kas tacs ir viena meitene Roku pacēla. Kas ir Brī iziet āra ej Tiku vina pacēlās Nespēja iziet arā No sava sola, Viskas notika. Tulin skali smiekli ka, ka, kā. Klusu visi paliks pēcs stundām. Brīdi valdeja dzilš klusums. Skolotāiš saka eij iz Mājām ka nevari klasē Ka nelabi. vina aizgaja. Skolātaijš liekeasi tīrīt Klasi neviens netīrī skolotaiš liek tīrīt viņas pašas mate iztīrēja.
III Skolotaiš iegāja savā istabā skali smiekli atskan ka, ka, ka. Durvis vien noskanēja. Skolotāja ieskrien klasē. Kas tacs izskrēja ārā zēns Ka vines drīks skriet bez manas zinas Acskrien atpakaļ kur biji arā kā pec manas zines drīks skriet paliksi sodien pēc stundām iz abiem.
IV Vis gerēj vis gerēj vienas daitas Vis negerēi jā ats kries veversis Visas ataitas pataisīs. pa leitikam [lietuviski]