Iekš tā bērna bij viens tārps. Atbilde: ''Tas dārzs ir zirņu lauks, tas koks ir tas zirnis, tas šuplis ir zirņa pākste, tas bērns ir zirņa grauds, tas tārps ir tas zirņa grauda asniņš.''
Pateikuse Līze Freiman no Freimaņiem.
Agrākais dancis Nafūlijus.

131,326

Es esmu tas Nafūlijus cum bim, bam, bam, bam. Fūlijus, es esmu tas Nafūlijus cum bim, bam, bam, bam, Fulijus. Strādā darbiņ maksā naudiņ būsi pate saimeniec.
Pateikuse Līze Freiman.
Agrākais dancis Pulkā.

131,327

Skroders sēž uz aku. Lāpa savu praku. Smukā meitiņ garām iet grib tam ūden virsū liet. Meitiņ vai tu traka paliks slapja praka. Rīt būs jāiet kružukā slapja praka mugurā.
Teika.

131,328

Alūs, alūs. Laid mūs iekšā tas suns to zaki tas zaki to kaķi tas kaķis to peli tā pele to rudzi cērt vidū pušu.
Pasaka par zelta ābēlīti.

131,329

Kādreiz dzīvoja bārēnīte. Viņai nav bijis ne teva nedz mātes. Kādu dienu bārēnīt gāse [gājuse] caur dziļu, dziļi mežu. Te nācis vilks tas vaicā: ''Uz kurien iesi bārnīt iešu laimi meklēt bārēnīte atbild vilkam. Vilks pavel bārēnītei iet par vienu ceļu un saka: ''Tikai neskaties uz zelta ābēli. Viņa būs ceļa vidu ieauguse. Vilks piekodina ja tu skatīsies uz to tad uz vietas tevi nokodīšu. Te pēc gabaliņa nāk lācis. Tas jautā: ''Uz kurien bārēnīt iesi''. Iešu laimi meklēt atbild bārēnīte. Tu ej par vienu ceļu un tur ir viena zelta ābēlīte izauguse uz ceļa vidu. Un tev uz to ir jāskatās. Ja tu neskatīsies tad es tevi ar akmeni nositīšu. Nu bārē [bārenīte] iet pa ceļu gauži raudādma. Te viņa satiek uguntiņu. Uguntiņa prasa: uz kurieni iesi bārēnīt un kamdēļ tu tik gauži raudi. Man tevis ļoti žel sacija uguntiņa. Meitiņa ari izstāstija savu likteni uguntiņai. Uguntiņa gāja bārēnītei līdz. Te viņas satika upīti. Upīte prasija: ''Uguntin, bārēnīt uz kurien iesiet''? Bārēnīte izstāstija savu likteni upītei. Upīte teica: ''Man tevis dikti žēl un nu gāja līdz bārēnītei. Te viņas satika milzi. Milzis vaicā: ''Uz kurieni iesiet vazanķes. Tūlīt šķiraties visas katra uz savu pusi. Ja nešķirsaties tad upi izdzeršu uguni nomīšu un bārenīti nositīšu ar mazo pirkstiņu. Visas atšķīrās un gāja gauži raudādamas katra uz savu pusi. Te nāca vilks un vaicāja