bārēnītei vai ābēli redzēji. Bārēnīte atbild: ''neredzēju vilka kungs.'' Necik talu nāk lācis un vaicā: ''Bārenīt vai ābēlīti redzēji. Bārēnīte atbild redzēju gan mīlo cienīgs lāča kungs. Nu vilks sadzirdis nikni drāžās bārēnītei virsū kāpēc tā melose. Te gadās zelta ābēlīte iekš tās dimanta ligzds. Bārēnīte iesēžās ligzdā un uzbrauc ar zelta ābēlīti debesīs ezdama zelta ābolus.
Pateikuse Līze Freiman.
Mīkla.

132,330

Katrā galā dzīvs, bet pa vidu staipās resnas garas zarnas. (Atbilde Arājs ar.) Pateikuse Līze Freiman.
Par žīdu un saimnieku.

132,331

Kādu dienu žīds iebrauc pie saimnieka un prasa: ''saimniek kas būs ar zirge mainīsane. Man ir skaiste melne ērzele. Kurs makse tikai divsimte tūkstose rubele. Saimnieks atbild: ''Vai tu traks esi palicis. Tu gribi uz manu vaislas melno ķēvi mainīt un lai es vēl piemaksāju divi simtsoš[divsimt tūkstoši] rubļu. Nu mīlo saimneke es jav nebrauce uz mainem es brauce uz pārdosane. Žīds taisnojās. Saimnieks sāk smieties un saka. Vai tad tavs krampis ir tik dārgs. Par desmit tūkstoš rubļu dārgāk viņš nemaksā. Labi saimnēk atdose ar. Žīds ieiet kutī izved saimnieka vaislas ķēvi un dod savu kleperi saimniekam. Prasīdams tukstoš rubļu. Nu saimnieks sadusmojies saka vai tu žīd vairs nēsi gudris. Tu jau man pārdevi par 10,000 rubļu un nu tu paņem manu vaislas ķēvi. Un prasi vēl klāt 1000 rubļus. Nē saimnēk tu jau prasiji uz mainem. Un nu tu vairs negribi dot. Labi žīd mana ķēve maksā 700,000 rubļu un tas tev man ir jāatdo. Ja tu neatdosi tad dievs pie tevis vairs nekad nestāvēs. Žīds aiz bailēm atdod saimniekam 700,000 rubļu. Un brauc prom sacīdams: ''Dievin stāvi nu man mūzam klāt. Žīds izbrauc caur vārtiem un saka nu man Dieva vairs nav vaidzīga. Tā tik žīds izsaka tos vārdus. Tā nokrīt viņa vaislas ķēve un ir par galam. Nu žīds brauc atpakaļ un pērk no saimnieka savu kleperi atpakaļ par 700,000 rubļu. Nu saimnieks paliek bagāts un žīds nabags par lielo runas džandžalāšanu.