AtšifriejaIlze Vasariņa

211. Esmu smalks kungs. Mani svārki izšūti ar zeltu. Galvā man žuburots kronis, kājās piešoti zābaki. Seja man ļoti cienīga. Deguns gaŗš un līks. Bārda sarkana. Balss man stipra un skaļa. Es protu dziedād [dziedāt] un bārties. Dziesmu protu no galvas. Dziedu rītos. Es viens pats pārvaldu lielu ģimeni un labprāt mīlu uzturēties pagalmā. Reizēm aizeju uz Mēslu muižu. Šad tad apmeklēju miežu un rudzu laukus, lai pārliecinātos, vai graudi jau nobrieduši. Nevaru ieredzēt savu kaimiņu, kam skaļāka balss par manu. Reizēm aizeju uz viņsētas ar to kaŗot kaŗu. Kaŗā skan pieši. Pārnācis, uzlecu uz sētas lai mani labāki dzirdetu, un saucu: Vai tu redzi kur vīrs. (Gailis.)

Šīs gaŗa mantas vācis un uzrakstījis Jekabnieku pagastā Ūziņu I. pak. pamatskolas IV. kl. skolnieks.
Roberts Brants 11 g. vecs. 1932. g.