AtšifriejaMikus9
Lobuots2016-02-24 12:22:33
AtšifriejumsMuļķītis liek vai acis spīlēs Atskrie [atskrien] zelta putnis [putns]. Muļkītm pat acis apžilb [apžilbst]. Muļītis [muļķītis] ierāpjas kokā. Saķer putnam aiz spārna. Putnis izraujas un aizskrien. Muļķītim paliek tik viena spalva rokā. Muļķītis atri aizteidzas pie tēva ar zelta spalvu. Tēvs apskatas kad viena spalva tik jauna cik tad vaiga [vajag] pašam putnam būt jaukam. Tēvs saka uz gudrajie [gudrajiem] ejat meklēt putnu. Gudrie aiziet. Otru gadu pārgriežas bes [bez] putna. Nu jāiet muļķitim Muļītie [muļķītis] ieiet lielā mežā un apmaldas. Viņš ieiet lielā biezoknī, viņš sāk gauži raudāt Skat muļķītis paceļ acis uz aukšu. Un ierauga zelta lizdu [ligzdu] ar zelta putnu iekšā. Muļķītis pieiet