AtšifriejaSanita44

1. Baltais zirgs.
Pie Maļļišu mājām ir bērzu birze. Tur senāk esot aprakta nauda. Reiz visi Maļļīšu mājas ļaudis esot izgājuši uz lauka strādāt. Mājās palikuse tikai saimniece. Viņa aizgājuse uz aku ūdeni smelt. Te viņa redzējuse, ka pie bērza stāv piesiets balts zirgs. Saimniece gājuse skatīties, kas tas par zirgu, jo viņiem tāda zirga nav bijis. Zirgs viņu uzrunājis: "Nāc nu piesit!" Saimniece no brīnumiem palika stāvot. Zirgs vēl divi reizes saucis. Kad saimniece nav nākuse, tad iesaucies. "Simts gadu gulēju, vēl simts gadu gulēšu." Tad pazudis.
Stāstijuse Alvīne Bērziņš.
Fails0012-Uzinu-pamatskola-2-0048