Lobuots2016-05-22 16:13:16
Atšifriejumsbiezum biezu krejumu. Bet saimnieces buršanu noskatījies puisis. Tam pašlaik rokā bijuši zirgu apauši un blakus atradusies piesta. Viņš sitis ar apaušiem pa piestas sāniem un teicis: ''Man viss, man viss!'' Piesta pierūguse ar krējumu un sūkalām un sākusi plūst pāri. Pieplūduse visa istaba un puisis meties ārā nezinādams, kā krējuma plūdus apturēt. Ieskrējuse saimniece un tā tad atbūrusi visu atpakaļ.
33 Uguns vārdi

786

I. Rītos uguni kurot, jākrusta ta un jāsaka: Kuries, mana uguntiņa, ledus kalnu starpiņā! Div' akmeņu apkārt liku, divi ledus gabaliņus. Neaun kājiņas, necel spārniņus!

787

II. Lai pieguļniekiem, pie iekurtas uguns guļot drēbes nesadeltu tad jāsadedzina nātna lupata un jārunā: Ti ti ti, lakstīgala! Ti ti ti, manu putniņ'! Še tava tiesa, neņem pate ar savu roku!

III. Sarkans gailītis, uguns plēnītes, vecs vīriņš iet pa ceļu - ne tam deg ne tam kūp.
Parunas un sakamvārdi.