Lobuots2016-07-25 20:02:50
Atšifriejumssauca Annu otru Grietu. Vienu puisi sauca Miķeli otru Janītis. Kopā dzīvojuši palienējuši Jānītim vienu marku. Tai gadā Jānītis nomira meita Anna arvienu pārmeta. Jānītis nomira marku neadeva. [neatdeva] Puisim Miķelim bijušas dusmas kapēc viņa pieminot marku. Vienā dienā viņš nogajis uz pirti, kur gulējis Janītis kamer nebija abēdīts. Miķēlis zinājis ka Anna ies pēc ūdens. Viņš ietinies baltā palagā. Tiko viņš pamanījis kā Anna nāk pēc ūdeņa. Viņš pavēris durvis un trīcošā balsā saucis Anniņ, Anniņ še mārka. Anna pārbijusies teikusi glabā pats savu marku. No tā laika visi runājuši ka Pirtī ir spogi. Bet Anna no ta laika nepieminējusi marku.
Ierakstījis A. Lešinskis Sastādījis L. Lešinskis.
Sakam vārdi.