18. Nelabi raugās pakakle kustās grib runāt bet nevar, ņēmu koku liku pa galvu atstiep kājās? (Varde)

1408

19. Četri bazniecnieki [baznīcnieki] apakš vienas cepures? (Zirgs)

1409

20. Mūsu tiesnešam [tiesnesim] līks deguns. (Vangs)

1410

21. Divi mazi jeriņi, katram piecas kājas. (Roka)

1411

22. Kam zobi ir, bet mutes nav. (Rīve)

1412

23. Divi šuņi rejās, baltas asinis tek. (Govi slauts [slauc])

1413

Lauva, zirgs un vilks.
Citreiz lauva saticis zirgu un sācis lielīties, ka šis esot stipraks. Zirgs zobodamies atteicis: ''Kaķis tāds, mani niecinās! Ja es speršu akmenim - ugunis šķīdīs!'' ''Viss var būt,'' lauva atņurdejis, bet ja es sitišu akmenim - slapjš paliks.'' Un tulīt arī krāvis akmenim ar ķetnu tik dikti, ka tiešām slapjš palicis. Bet līdz ko zirgs spēris slapjajā vietā, dzirksteles šķīdušas un lauvam piešķīdušas pilnas acis ar uguni. ''Vai akls! Tam ir gan speks!'' lauva nobrīnojies [nobrīnījies] aiziedams. Bet ceļā saticis vilku un prasījis: ''Vadzi, no kā tev visvairāk bail?'' ''No cilvēka.'' Re nu, man atkal no zirga.'' ''Tādi joki!'' vilks smējies, ''man atkal no tā čurmuļa nemaz nav bailes!'' ''A, putniņ, tad tu zirga laikam nemaz niesi [neesi] redzējis. Nāc kalnā, es tev parādīšu viņu!'' Nogājuši kalnā. Lauva sagrābis vilku pa vidu, pacēlis gaisā un rādījis no tālienes, kur zirgs ēdis. Bet celdams saspiedis vilku tik dikti, ka nabadziņš tūliņ galvu nolaidis un bijis pagalam.

Strazds, lapsa un vārna.
Strazds bija kādā mazā eglītē uztaisījis perēklīti.