Lobuots2016-08-02 14:24:21
Atšifriejumsjāmērce. Tad es augšu arvienu lielāka. Bet vispirms tev jāiet uz mežmalu tie vilki nokaut. Tur vienā izstabā [istabā] ir bruņas, tanis tu ietērpies un nu ej. Viņš aizgājis tanī istabā, un ieterpies. Pēc tam viņš gājis uz mežu vilkus kaut. Nokavis vienu vilku otru un trešo. Tad nācis mājās. Majās pārnācis licies gulēt. No rīta nesis galvu zemē. Mazliet pamērcējis akā, un nesis augšā. Uznesis augšā bijis ļoti piekusis. Un tā tas gājis kādu mēnesi. Kad bijuši visi vilki nokauti no krūmiem iznācis ķēniņš ar saviem kalpiem. Pēc kāda laika viņš aprecēja princesi. Kad bija aprecējies viņš brauca uz sava tēva mājām. Aizbraucis uz mājām viņš noģērbis savas priča [prinča] drēbes un gāja iekšā. Pieklauvēja pie durvim, un gāja iekša, tēvs tūlīt paņēma savu veco spieķi un izdzina dēlu ārā. Dēls piebāza savas vecās drēbes ar salmiem, un pakāra pie durvīm. Tad aizgājā pie saviem ratiem un piebrauca, kā karālis. Tēvs izskrēja ārā un klanījās viņa priekšā. Viņš teica, ko vēlaties ķēniņ. Dēls atbildēja, vēlos jūs [jūsu] jaunāko dēlu. Māte iznāca ārā, un redzēja, ka viņas dēls ir pakāries. Te māte sāka gauži raudāt. Bet dēls teica es jau tas pacs [pats] esmu. Tēvs kļuva priecīgs, un teica nu mēs esam laimīgi ka tu esi pārnācis. Dēls savus vēcākus azveda [aizveda], un dzīvoja laimīgi.