Atšifriejacirule
Lobuots2016-04-26 20:16:47
AtšifriejumsTā pagājusi viena nakts un otra.  Pēc tam māte ieautāsēs, kā viņa varot gulēt pie tāda. O, viņa saka, kad viņš nogerrlsavu kažoku tad viņš ir tāds jaunskungs, ka labāku nevajag. Māte saka - izkurēsim labu karestu krāni, un iemetisim viņa kažoku krāsnī. Sacīts, darīts izkurina krāsni un, kā vilks vakarā atnāk un novelk savu kažoku, māte paņem kažoku un iemet krāsn. Vilkjs atmostas un saka,aikam mans kažoks deg. Paskatījies nopietni, jau sadedzis kažoks. Vilks ieskrien ārā un saka, es nācu tevi meklēt,un iedod viņai zelta ābolu, un  aizskrien. Otrā rītā viņa saņem savas drānas ie viljku meklēt. Iet, bet aiziet pie venas mājiņas, kas griežas uz viostas kāju. Viņa iet, iet bet beidzot saka, griezies mājiņ, kā tu griezies, griezs, kā es varu iekšā ieiet. Te mājiņa uzrteiz apstājas. Un viņa iret iekšā,te veca vecenīte ar kruķi virsū ko tu te meklē  vai neiesi ārā. Bet viņa saka eita vecmāmiņ eita, kā lai un eju pa tumu. Nu labi viņa iewsaka savas bēdas un no rīta ies projām, bet vecāmāte iedod zelta kamoliņu, un saa, tas kamoliņš aizved';is tur kur tu vēlies. Kamoiņš tek pa priekšu beiogās viņa pien pie tās pils un apsēžas uz trepēm. znāk sulainis un dod maizi viņa neņem bet saka lai d pats kungs iznāk pats princis un saka še juums maiīte viņa neņem,