Tautas dziesma.
Ekur vīri, kam bij vara.

Nošķeļ krūtis - ļaudis spirdzinu
Ir bes [bez] viduča es palieku kaut kas.
Ko par sevi stāstu nav viss pasakas. (lins.)

Mežsargs un velns.
Kādā pavasara svētdienā bija sapulcējušies ciema ļaudis pasakas stāstīt. Gāja garām mežsargs Bērtulis. Te viens no ļaudīm iejautājās, vai kāds ir redzējis velnu, ja Bērtulis ateica [atteica] un sāka stāstīt. Reiz viņam gadījies iet uz mājām. Te nācis pacs [pats] nelabais viņam pretīm. Bērtulis jautājis, kā klājas velna kung. Labi ateicis [atteicis] velns. Bet, kas tev tur uz muguras karājas. Tā jau mana pīpe. Vai atļausi man papīpot. Labprāt velna kung. Ņem to tievo galu zobos, es apagšā [apakšā] pielaidīšu uguni. Velns ieņēmis arī bet, kā spiedu spiežama, sprādziens izprāga [izsprāga], un velns aiziedams teica, kādu tu stipru tabāku pīpo.