1. Malkas cirtējs.
Vīrs aizgājis uz mežu malku cirst un apmaldījies. Maldīdamies saticis vienu vīru. Vīrs teicis kapēc viņš tāds nobēdājies. Vinš teicis tāpēc ka esmu apmaldījies un nezinu mājas. Tas viņam parādījis ceļu un iedevis mazu kastiņu un teicis lai ātrāk vaļā netaisot kamēr pārgājis mājās un nogājis patīkamā vietā. Nu viņš atkal gājis, gājis un saticis vīru. Tas prasījis lai parādot viņam, kas tanī kastiņā. Malkas cirtējs nav gribējis rādīt, bet viņš manījis visādi lai viņam parādot. Beidzot tas malkas cirtējs attaisījis kastiņu. Gadīsēs liela, skaista muiža ar visu iekārtu. Malkas cirtējs muižkungs. Bet nu muiža ir, bet nezinājis atkal mājas. Dzīvojis kādu laiku un palicis tik bedīgs, ka