Lobuots2016-08-11 15:52:57
AtšifriejumsUz ko Pēteris palicis niknis un sacija kad nemakat savas drēbes glabat tad pakaršu atkapaļ. [atpakaļ] Pac [pats] nolicies atpusties. Pamodies gaismai austot. Gajis atkal talāk macities drebēšanu. Pie vakara nonācis kadā pilī. Kur iegājis nakc [nakts] mājas prasīt. Ķeniņs teicis kā nak [nakts] mājas došot tikai jaguļ ķenina meitas istabā trīs naktis. Tā istaba bijusi aburta. [apburta] Peteris no bailem nekā nezinadams gājis gulēt. Nacis ap pusnakti Peteris pamodināc [pamodināts] no kāda trokšņa savāda. Kas celies no krās. [krāsns] Peteris sacis uzlūkot krasni. Istaba palikusi gaiša un tur bij redzams biļetes gade.. No kras [kuras] izlīdis Vells un Misiņbadis. Paņemuši mirona galvas kausus un stilba kaulus.

2197

Ar ko sākuši spelet biļeti. Peteris gilejus [gulējis] un noskatījies mierīgi. Līdz dzidajis [dziedājis] gailis un vis [viss] ar tādu troksni pazudis. No rīta Ķeninš prasījis ka pargulejis. Par ko Ķeninš loti brinejies. [brīnījies] Un sacīja ja vēl parējās divas naktis ta pargulešot un acsvabinasot [atsvabināšot] istabu No burzigā [briesmīgā] trokšna. Tas atalgojumu sanemšot viņa meitu par sievu. Otru nakti tas pac [pats] troksnis un tiepaši spelmaņi. Gailim dziedot ta pat pazuduši. No rīta Ķēniņs vaicajis ka pargulejis uz ko Pēteris atbildejis ļoti labi. Bijis jaiet trešo nakti beidzano. [beidzamo] Un norisinajies tas pac. [pats] Tikai uzaicinac [uzaicināts] Peteris piespēlēs. Ko Peteris arī pieņēmis. Tikai sacījis ka biletis bum [bumbas]
Fails0012-Uzinu-pamatskola-3-0039