AtšifriejaKristiana
Atšifriejums2268
71.  Ja mājas tuvumā bļauj krauklis, tas tā ir zīme  ka kādam no mājas iedzīvotājiem draud nelaime.

Stāstījusi Trīne Freimanis 71 gadu veca dzīvo Būdniekos Jēkabnieku pagastā

2271                                             Teikas
72.                       Kā cēlies Latvijas karogs
Kad vāci sāka iekļūt latvu zemē un ieņēma latvju virsaišu pilis, kads vecs virsaitis piesauca savu dēlu Austri un sacīja: "Es, dēls, jau esmu vecs un nespēcīgs, nespēju vairs noturēt šo smago nastu uz saviem pleciem, es te nododu savu zobenu un vairogu un ej cīnies par savu dzimteni." Jaunais virsaitis paņēma tēva zobenu un vairogu un aizgāja cīnīties par dzimteni.Karstā cīņā Austris tika ievainots rokā. Brūce Austrim tika pārsieta ar baltu drānu, kurai asinis sūkušās cauri, un nokrāsojušas balto pārsējumu sarkanā krāsā, tikai vidū palika balts kur