No 3 Acu asarošanas un pūžnošana zirg vai gōvim
Šī slimib abas acis saslimst un ir redzams uz ac glōmādu ac ir sause un sakarsuse sak asarot un negrib gaismu. Šī kaite celās  no saaukstešanas pavasarī un rudenī un kad sasvidi lops stāv vējā pretī slimais jāsargā no saaukstēšanas un nelaba laika pirms acis jāmazga ar remdenu ūdeni kumelin tēju kamēr lielais karstums nozud tad ņem šādas zāles
3 mārciņas pīlādžu ziedu tēju
1 loti balta alona pulvera
15 pilienu opijuma dropes
Ja acs vairs nav karsta un bailiga un sāk puvešnot (pūžņot?) tad ņem šās zāles
8 lotes zilla alona
1/2 mārciņa Skaidra ūdens
saskalo kopā un par 2 stundam aci izsmēre ar spalvu iekšā dōd Glaubersāls kumelin tēju

108

No 4 Spreijas zā???
Kreveli būs nolobit un to vietu 2 - 3 reiz dienā mazgat alona un ???? vitriola izkausejuma iekš 1/2 stopa ūdens no katra 1/2 loti ņem

108a

Jeb ņem 3 lotes klor kaļķu iekš 1/2 stopu ūdens līdz sadzīšanai ar to vēzīšus mazgā bez ta ik 3 dienas izmazga ar ziepu ūdeni