KolekcijaM. Teteres folkloras vākums Elejā
Atšifrēja au12018
Atšifrējums atb. 30. 7. 25.

Ļoti cienītā kundze!
Viss še uzrakstītas dziesmiņas zinu no savs sirmās māmiņas, Ievas Berg dzim. Iegrīv, kuŗa savā agrā bērnībā viņas ir dzirdējusi no savejiem, bet it sevišķi no sava, par viņu 14 gadus vecākā brāļa, Andrieva. Ļoti var būt, kā par tiem ilgiem gadiem viņas nav gluži tā uzglabājušās, kā viņas toreiz tika dziedātas, sevišķi, kas attiecas uz tekstu, bet nedomāju, kā tam varētu būt lielāka nozīme. Pie meldiju uzrakstīšanas man, kā nemuzikalai personai, bija palīdzīgs skolotājs I. Biezais.
Ja šīs vecās dziesmiņas tautas dziesmu pētniekam varētu būt kaut cik noderīgas, tad mani sīike pūliņi, viņas uzrakstot, būtu pārpilnam atmaksājušies.
Augstcienībā Marg. Teter.
Elejas skolā, 22. apr. 1925. g.