Atšifriejums2.
  nākdama. Bērni staigājuši, staigājuši pa mežu kamēr pienākuši pie kādas būdiņas, kuras jumts bijis no konfektēm un piparkokām. Ansītis uzkāpis uz jumtiņa lauzis no tā pa gabaliņam ēdis pats un devis arī māsai. Izdzirdusi to kāda veca ragana, kura tai mājiņā dzīvojusi iznākusi laukā ar kruķi rokā, bet kad bērni sākuši bēgt tā laipni uzrunajusi, lai nebegot viss, jo viņa neka nedarišot, kad bērni atnākuši atpakaļ, ragana ievedusi bērnus savā būdiņā kur tad Ansīti paķērusi aiz matiem un iemetusi aizgaldā, kur to barojusi Grietiņa ar vēžiem, bet pati ēdusi kauliņus. Ragana tik katru nedeļu gājusi pie aizgalda paskatīties, vai ir jau brangs nobarojies, bet Ansis izbāza pa šķirnu kauliņu ne vis pirkstu, ko viņam ragana bij vēlējusi, bet kāda diena ragana lika Grietiņai izkurināt karstu krāsni. Bet kad bij krāsne izkurējusies, tad vēlēja Grietiņai iet uz otrām mājām pēc maizes lāpstas. Kad nu Grietiņa bij aizgājusi otrās mājās, tur to pamācīja, kad ragana likšot ielīst krāsnī un palūkot vai krāsne diezgan silta, tad lai nelīžot krāsnī nu lai sakot lai ragana parādot bet kad ragana rādīšot lai to iegrūžot krāsnī un aizliekot duris ciet. Kad nu Grietiņa bija pārnākuse ar labstu ragana vēlēja lai ielīžot krāsnī un palūkojot vai krāsne diezgan silta, bet Grietiņa darīja kā bija mācīta un kad ragana rādīja kā jālīž krāsnī Grietiņa iegrūda raganu krāsnī un aizlika duris ciet. Tad izlaida Ansīti no aizgalda saņēma raganas zelta lietas un devas mājas meklēt. Kad viņi bij gājuši par mežu kādu laiku, tad viņi nonāca pie platas dziļas upes un sāka gauži lūgt Dievu, tad atlaidās