Atšifriejums3.
    Un kad bērni viņam bij izstāstījuši savas bēdas, tad gulbis sacīja, lai nebēdājās, lai sēžot abi bērni uz viņa spārniem un viņš pārnesis viņus par upi tad bērni uzsēdušies gulbim uz spārniem un drīz atradušies otrā krastā. Viņi staigājuši ilgu laiku pa mežu, kamēr atraduši ceļu uz mājām, par kuru tad nokļuvuš mājā. Kad nu pamāte vaicājusi, kur viņi tik ilgi bijuši kad viņa ar tēvu esot pa visam nobēdājušies. Kad nu bērni visu izstāstīja un parādīa tos zelta gredzenus, kurus viņi raganai atņēmuši un pamāte tuvāk apskatījusi pazinusi savu gredzenu, kurš tai neilgi bij nozudis. Pēc tam viņi dzīvoja saticīgi un laimīgi.
     Atstāstījusi man E. Sniker. Pidiķu mājās Korvas pagastā. 65 gad. Noklausījusies Vilhelmine Auseklis.