Atšifriejums                                                        5.
   palikšot vesela jo ūdens kritīšoties. Tad uzlaidusies otra dzeguze un teikusi: ''Vienā valstī ir ķēniņa meita slima, jo pils mūrī ir liela čūska, ja to čūsku ņems sacirtīs un liks katlos un izvārīs un to ūdeni, kurā čūska vārās, dos ķēniņa meitai dzert, tad tā paliks vesela.'' Tā sieva gāja un redzēja, ka pilsēta slīkst ūdenī viņa pakāpās un teica trīs reiz, Āmen. Ūdens nokritās un pilsēta palika vesela. Pilsētnieki viņai prasīja kādu algu šī gribot, tad viņa teikusi lai viņu apģērbot daktera drēbēs. Apģērbta daktera drēbēs viņa aizgājusi uz to pili, kur ķēniņa meita slimojusi. Likusi izkalt lielas stangas ko laust mūri. Ar strādniekiem izlauzusi mūri, kurā gulējusi liela čūska. Čūsku viņa ielikusi katlā un vārījusi kamēr izšķīdusi, bet pavāriem aizliegusi to stāstīt ķēniņa meitai. Ka čūska bijusi savārījusies to ūdeni viņa salējusi pudelēs un devusi ķēniņa meitai dzert. Ķēniņa meita palikusi vesela. Par to ķēniņš viņai atdevis pusķēniņa valsts. Arī viņas vīrs ir dzirdējis par to dakteri un braucis to apskatīt. Viņš ir redzējis ka tas dakters izskatās pēc viņa sievas. Beidzot viņi ir iepazinušies un dzīvojuši pusķēniņa valstī laimīgi.