KolekcijaRoberta Upenieka folkloras vākums
Atšifrēja Magdalina
Atšifrējums 10
atlaidīišot ari bērnu. Ķēniniene minējusi minejusi kā neka, ta nekā. Pedigi iesaukusis Princese Stilpene. Mazais viriņš tūliņ
ar lielu troksni pazudis pie kēninienes kājām zeme. Keniniene nu bijusi ļoti laimīga un dzīvojusi ar savu dēlu talak. Un dzīvo laimigi vēl šo baltu dienu ja nav miruši Jo zelts un sudrabs tiem netrukst nekad.
29/IX - 29 g.

127

4. Dzelzs puika.
Senos laikos dzīvojis viens kalejs ar savu sievu. Viņiem nebij neviena dēla. Kalejs nolēmis pats kalt dēlu no dzelzs. Sācis kalt pirmdien''a un pabeidzis sestdienā Nosaucis dēlu vardā Ansi. Sestdienā kalejs aiziedams no smedes sacijis Ansim: Nu Ansi pirmdien kad atsākšu darba kā esi sakarto -