AtšifriejaIlze Amanda Zakrevska
Atšifriejums17,49,25 Rīgā
Trijkungu vakarā vajag noskaitīt 3 tēvreizes pie gultas uz ceļiem, tad 3 reizes "Trīs svētie ķēniņi no Austrumu zemes, rādiet šo nakti man manu mīļāko no paša Diev' izredzēto.
FailsLFK-0017-0149-00025-buramvardu-kartoteka
Atšifriejums17,149,25 Rīgā/T1 Vandzenē
Andej [Andrej] vakarā vajag trīs reiz zagt miežus. Vakarā, kad iet gulēt, vajag ar kreiso roku pa labo plecu sviest miežus pāri un sacīt: Andrej' vārdā es sēju miežus, dod man Adama dārza mīļāko satikt. Tas jāatkarto trīs reizes. Ko sapņos redz, tas piepildas.
FailsLFK-0017-0149-00029-buramvardu-kartoteka
Atšifriejums17,149,25 Rīgā
Mārtiņ vakarā vajag 3 reizes skaitīt.
"Svētais Mārtiņ atminies,
ko es šonakt vēlējos,
redzēt savu mīļāko
paša diev izredzēto.
FailsLFK-0017-0149-00030-buramvardu-kartoteka
Atšifriejums17,149,31 Rīgā/ T1 Vandzenē
Zaļo ceturtdienu, lielo piektdienu un pirmo lieldienas rītu iekš saules lēkšanas paņem mušu /var iztikt, ari bez mužas[mušas]/ saliek starp diviem akmeņiem, stāv ārpusē pie loga un maļ. No iekšpuses kāds prāsa:" Ko tu tur maļ ?– "mušs"– "Maļ , maļ kā var samalt." Saruna tiek atkārtota trīs reizes. Ja tas tiek izdarīts, tad tanī vasarā nav mušas.

FailsLFK-0017-0149-00031-buramvardu-kartoteka