Ak26-Alvila-Kalniesa-dienasgramata-05-0115
ŠifravoDagnijaUdre
PatvirtintasNe
Šifravimas224.
10. VIII. 36. Mans mīluzītis atbrauca spirgts un atpūties. Es viņu tā gaidīju, ka drebēju aiz uztraukuma. Nu viņš ir atkal mājā pie mums, kā saulīte atspīda istabā. - Izdzīvojies pa Liepāju labi, izpeldējies, izgulējies. - 8. VIII. pagāja gads, kad nošāvās Dž. māsa. Labi, ka Ritumītis nav atcerējies datumu. Vispārīgi - R. esot par pērno nelaimi viņu mājā pilnīgi apmierinājies un aizmirsis to. - R. diplomdarbs esot labs. Gatavojot rāmi. Zeltīšot R. pats. Uz 28. VIII. iebraukšot ar darbu Rīgā, kur akadēmijā tad vēl strādāšot pēc Eliāsa aizrādījumiem. - Žulītis braukšot uz L. trešdienas rītā. Musītis aizbraucis uz L. vakar. -
Šodien jauks un silts. Sēžu zem liepas. Vakar sāku lasīt Mēru l. Būs daudz vārdu. - Šodien vēl skaidroju uzrakstīto K vārdus. Tikko veicu Kr.
11. VIII. 36. Cik gan labi, ka mīļais Doņītis mājā! Liekas, ka būtu lieli svētki, - tik pilna māja. Nekad tā nebiju izjutis viņa trūkumu, kā pag. divi nedēļās. -
Šorīt atkal jauks, brīnumīgi jauks un silts. Sēdu tāpat zem liepas. Bērziem un liepām jau daudz dzeltenu lapu. Ilgu laiku pārāk sauss.
Pēc pusdienas klausījos radio - te ienāk Aņa. Bija gan tikai mazu brīdi, jo steidzās uz kuģi - braukt ar Asju un Gunu uz Rēveli ceļojumā līdz pirmdienai. - Lasīju Juras vēstuli. Jura pa atvaļinājumu ceļojot pa Sibiriju, Taškentu un Eiropas Krievijas dienvidiem. Valters taisoties šķirties pa otrai reizei. Dzīvojot pārtikuši. -
12. VIII. 36. Šodien manas mammas dzimš. diena. Pēc v. stila 30. VII. Paliktu 90 gadu. Vakar bija Žvīguru Pietera dzimš. d. Viņam ar' būs pāri 75 g. dzimis 29. VII. 1859.
225.
Laiks piemācies. taisās kā uz lietu. Sežu paviljona un darbojos ar l vārdiem.
H. kdze bija bijusi pie m. atvainoties par pārsteigšanos. Tagad atkal viss pa vecam - runājamies laipnīgi. -
Vakar bija no Musīša kartiņa. Esot tagad apstiprināts vietā un darbā uz visiem laikiem, līdz šim bija tikai pagaidu. Šodien nu Žulītis brauc no Saldus uz Liepāju. -
13. VIII. 36. Vakar Doņītis nogāja pie Krauzēm. Tie dzīvojot jau savā jaunajā dzīvoklī. Par DK vēl nekas neesot zināms. Organizējas gauši un pamazām.
M. šorīt bija piezvanījusiBlankas kdzei. Esot miris Čakšu Teodors Veidemanis. Atminos viņu no bērnības dienām un vēlāk, kad viņš no sākuma Golgovskas muižā bija t. s. strožs = muižkunga palīgs un vēlāk muižkungs. Vēl 1893. g. V. bija Golgovskā. Aizdeva 25 rbļ. braukšanai uz Pliskavu. Reiz, būdams Valkā, ar viņu nobraucu uz Čakšiem. Tās lielas mājas. - Blankas kdze (Marijas meita) stāstījusi, ka visi citi pa Valku esot pie veselības. Brīnoties, kamdēļ man neatbildot uz manu kartiņu. -
Silts gan, bet vējais, tāpēc sēžu paviljonā. Nakti drusku lija. - Izņemšu lie un ļ vārdus, tad ķeršos pie m. Beidzu m vārdus.
14. VIII. 36. Sēdēju zem liepas. Darbojos ar l burtu vārdiem. Beidzu. - Ierūcās pērkons, bet neuznāca. Lietus ļ. vajadzētu, viss kalst nost. Kokiem daudz dzeltenu lapu, tās no sausuma sačervelējušās krīt čaukstēdamas vien zemē. - Vilka Anna bija te pametusi savu apliecību un fotografijas, Doņītis tās aizsūtīja šodien uz Saldu. - Lasu "Mērn. laikus". Daudz vārdu.
KolekcijaDiaries of Alvils Kalnietis (Klēbahs)