#LFK-1219-123

Pavadinimas
Pasaka par ķēniņu, kurš apprecēja raganu
Vieneto numeris
123
Kategorijas
Valodas
Latvian
Dialekti
Latgalių tarmė
Iesūtīšanas datums
1930
Place of recording
1930, Krišani
Krišjāņi, Krišjāņu pagasts, Balvu novads
Atslēgvārdi
#LFK-1219-123
ŠifravoIlze Amanda Zakrevska
Atlikta
Patvirtintas
Taisytas2016-03-11 00:03:42
Šifravimas4.
un prosa, jyus gulat, Nizas niko nasok. Jyus gulat, ni kas niko nasoka.
Prosa trešu reizi, jyus gulat, ni kas niko nasoka. Aha tikat gon reizi
rūkā. Panam zūbinu ateārt visim golvas un rizīt. Reitā kēninš soka,
kur jī tik ilgi guļ. Citim retim cēlēc pa prīkšu, bet šudin
tik ilgi. Soka kēnenš uz sīvu ej pazaver kū jī dora. Sīva aizīt.
Pazaver un atīt. Soka kēninam, saceju ka naturi. Visim acārstas
galvas. Aizīt kēnenš nūzabreinoj. Sīva sacē, saceju ka naturi, saceju
ka naturi. Redzin atgojs īnaidnīks un apcērtis galvas. Nūzabreinoj,
sataisa stikla grobus katram sovu. Ilīk grobūs. Salej ar zolem
lai ilgok stav un napyust. Īlīk šklepā, dalīk sargu lai sargoj.
Zyutina tūs puisānu mota, palīk par dzagyusi. Atzkrīn un
atsasāst uz šklepa. Pasoka saceju ka napalicit eatūrtu nakti un
aizskrīn. Bet sargs nuzaklauseja, atsargoj visu nakti aizīt uz pili.
Soka kēnenam, atskrēja dzagyuza, pasceja, smeeju ka nagulat catūrtū
nakti. Un aizskrēja. Kēninš soka ka atskrīs vēl tad tu ju saker.
Uz ūtras nakts atīt sargs, sargoj. Ap pusnaktim atskrīn dzagyuza.
Un soka, sacejn ka nagulst uz catūrtas nakts. Un aizskrīn. Kēninš
prosa nu sorga kur jei matās. Sargs parodeja kenim. Uz otos nakts
īs pats kēninš sorgat, sargoj. Nakti atskrīn dzagyuza un soka,
saceju ka nagulat catūrtu nakti. Tai kēninš, kai gyun tai azi
astes sagiva. Tei dzagyuza palik par valnim cyuškom. Bet kēninš
jos lailaida vaļā. Pēc tam jei palika par vārpsti. Kēninš pajēma un porlauza.
813 turp.
Šifruoti tekstą
Rodomi rezultatai 1-11.
#VietaDataTipasKategorijaVietas tipsTeksta fragments
   
1Krišani
(Krišjāņi, Krišjāņu pagasts, Balvu novads)
1930Place of recording(Nav norādīts)Ciems

:Nav norādīta kategorija

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.