Kad mazs bērns neguļ
1926, Salacgrīva

Irma Karriņa, 84,5 gadu veca. Salacgrīvā

Kad mazs bērns neguļ, tad nesno kapsētas smiltis un kaisa uzacim lai gulētu mierīgi.
I.Karriņa, 84,5.g

Ja sāp kādam cilvēkam zobi, tad jāņem miroņu eoka un jaspaida.

Cilvēks kas baidoties no miroņa, tad otrs cilvēks viņu pieved klāt uun peliek viņa roku pie līķa kājām, bet vinam nav brīv skaīties.

2106

Kad mazu bērnu nes uz baznīcu kristīt, tad viņam jāliekot nauda (zieds) aiz krekliņa, lai būtu bagāts.

2107

Ja meita grib tikt pie vīra tad meitai jānogriež trīs škēlītes maizes un jānēsā padusē, lai labi sasvītu. Pēc tam lūko iedot tam puisim ko viņa noraudzījusēs.

2108

Kad puisis ir noraudzījies uz kādu meitu, bet viņa savu pretmīlestību nerāda puisim, tad puisim jānogriež pīladžu zariņš un janoliek zem meitas lieveņa kur viņa visvairāk staigājot. Meitai nav brīv redzēt.

2109

Ēde kas atkārtojas vien notul, to var nidzīt ar logu sviedriem smērējot ceturtdienas vakarā. Pa smērēšanas un pēc smērēšanas nav brīv vairs runāt.

ja sieviete pa ceļu iedama nosit kreiso

#VietaDataTipasKategorijaVietas tipsTeksta fragments