Pavadinimas originalo kalba
Kad lopus laiž ganos
Sauļu muiža
"Sauļu muiža", Rencēnu pagasts, Valmieras novads, LV-4232
Pastabos
Buramos vārdus atradis Pēteris Grāmatiņš Rencēnu pagasta Sauļu muižas paspārnē. Pavadvēstule http://garamantas.lv/lv/file/502683
ŠifravoLigaB
Suformuotas2018-08-04 14:12:46
Šifravimas

pasargi tu no burviem [burvjiem] no raganām tevišķi visu norunāt Amen Kad lopus laiž ganos kad iz slauc tad tos vaiga [vajaga] virsu skaitīt?

2950

Kad lopus laiži [laiž] ganos
Palīdzi nu tu žēligs Dievs un tēvs manus mēmus garus kopt un glābt uz tām zalām ganibām uz tiem lieliem laukiem nedod viņus šķirt un glābt tiem ļauniem ienaidniekiem un nešķīstiem gariem kur viņč [viņš] to zāli tiem mēmiem bauda jeb otra pļavā nora ežā jeb druv mali [malā] gleb [glāb] un glabā tu pats žēligs tēvs ar saviem spārniem sedz launiem draugiem runatajiem Amen trīs reiz vaijaga [vajaga] uz maizi jeb uz zāli uz runāt un iedot?

2951

Ka neviens nevar launa darīt?
Kad laidi ganos jeb uz jaunu vietu eij [ej] tad vajaga ielikt iekš maizes kumasa [kumosa] trīs graudini sāls un uz
ŠifravoLigaB
Suformuotas2020-07-25 16:27:31
Šifravimas150,2950 Vlm Rencēnos / - -
Kad lopus laiži ganos.
Palīdzi nu tu žēligs Dievs un tēvs manus mēmus garus kopt un glābt uz tām zalām ganibām uz tiem lieliem laukiem nedod viņus šķirt un glābt tiem ļauniem ienaidniekiem un nešķīstiem gariem kur viņč to zāli tiem mēmiem bauda jeb otra pļavā nora ežā jeb druv mali gleb un glabā tu pats žēligs tēvs ar saviem spārniem sedz launiem draugiem runatajiem Amen trīs reiz vaijaga uz maizi jeb uz zāli uz runāt un iedot?

1Sauļu muiža
("Sauļu muiža", Rencēnu pagasts, Valmieras novads, LV-4232)