AtšifrējaAnna9
Atšifrējumsbrāļi iekš kristus. Tā toreiz sauca baltos latviešus.
1920. gadā 3.II māsai Lenai piedzima dē[ls] Rūdis. Auklējām, strādājām.
Iesniedzu ministrijai lūgumu pēc skolotājas vietas. Jo miers bija noslēgts un Latvi[ja] atdalīta no Krievijas. Jutos gan es tā kā sivēn[s] aizgaldā. Skatījos uz austrumiem, ilgojos. Vietu dabūju Briģu pagastā M-Pikovas skolā. Telpas mazas. Tomēr nav sliktuma bez labuma. Pasts bija tuvu. Stacija tuvu. Ludza 20–22 km ne tā kā Līdumnieku skola, kas no Ludzas bija 60 km. Iedzīvojos. Sapazinos. Bērni mīļi. Arī viņu vecāki labi. Pienāca vēstule no māsas. Atradusies mamma. Bijusi izvesta uz Igauniju lēģeros. Kaimiņi, radi palīdzējuš[i] un mamma atkal tikusi uz zaļa zara.
1920. g. iepazinos ar savu tagadējo vīru Izidoru Jēkaba dēlu Ševeli. Apprecējāmies. 1921. g. 1.XII piedzima meita Lidija. Meitenīte likās vārga, bet liela gādība par viņu līdzēja. Bērns uzplauka. 1923. g. 26.XII piedzima otrā meita Anna. Tagad neatlika laika ilgām. Darbs skolā, saimniecība, bērni. Neiztikām arī bez aukles.
Bērni auga. Sāka mācīties skolā. Mani pārcēla uz Krupišiem, uz krievu skolu. bērniem sākumā bija grūti. Lidija teica,
KolekcijaLatvijas Universitātes Filoloģijas un filozofijas fakultātes materiāli