AtšifrējaAnna9
Atšifrējumska šī zinajusi tikai divus krievu vārdus: стол un дурак.
Klasē blakus Lidijai sēdēja skolotājs Zubecs mācīdams viņu krieviski. Mājās es tulkoju viņai katru vārdu.
Lidija beidza 4 kl. krievu skolu un sāka apmeklēt Briju skolā. 5. kl. Lidijai no mazām dienām tecēja austiņa. Ziemā radās tūkums aiz auss. Bija jātaisa operācija. Cik bija bēdu! Lidija visu panesa vīrišķīgi. Ņēmu pie sevis atkal uz Krupišiem otro gadu 4. kl. Brijos 5 kl. Lidija nosēdēja 2 gadus. 1933. g. mani pārcēla uz Jaunslobodas 6 kl. latviešu skolu. Lidija gāja 6. kl. Anna 4. kl Skola no mājas nebija tālu.
Annai sāka sāpēt celis. Tamdēļ abas sūtīju skolā uz Ludzu. Tur mums bija sava māja. Lidija beidza vidusskolu un iestājas Latvija universitatē filoloģijas fakultatē. Sākās vēstuļu gaidīšana. Viegliem soļiem gāju uz pastu, ja vēstule bij, tad tikpat viegli nācu atpakaļ, ka nebij sirds un kājas bija smagas. Anna turpināja mācīties Ludzas vidusskolā bet arī rāvās uz Rīgu. Rīga viņai nenāca par labu. Saslima un bija spiesta izstāties no III augstskolas (pedinstituta) kursa.
1940. gadā Latvija pievienojās Krievijai
KolekcijaLatvijas Universitātes Filoloģijas un filozofijas fakultātes materiāli