AK0005-Edgara-Reinsona-dienasgramata-0008
KolekcijaEdgara Reinsona dienasgrāmata
Atšifrēja Zane_Bicevska
Atšifrējums 6 dec.
Šodien mūs aizved darbā uz Egeru, pie patvertnes būves dziļi pagrabos. Mājā atnākam tikai vēlu vakarā.
8 dec.
Šodien tāpat kā vakar es dzīvoju pa istabu un uz darbu neeju. Jo esmu slims man ir iekaisušas acis, un es vakar un šodien biju pie ārsta. Un tāpēc arī no darba atbrīvots. Taisni ap pusdienas laiku ir atkal trauksme. Mēs paņemam savas svarīgākās pekeles un ejam ārā stāties lai atstātu nometni. Ar trauksmes iziņošanu visi atstāj savas barakas un dodas laukā no nometnes. Izvietojoties par laukiem zem kokiem gar ceļa malu un tuvējā egļu pudurītī. Šodien mēs atradāmies uz  ceļa kad mūs milzīgā aukstumā pārlidoja angļu lidaparāti. Mēs lielā panikā salecām grāvjos un paslēpamies zem kokiem un daži pat nebedāja par gravjos atrodošos ūdeni kad tik būtu labāks paslēpunis no bumbām bet angļi tās te nemas nedomāja mest. Trauksme ilga kādu stundu. Un tad