AK0005-Edgara-Reinsona-dienasgramata-0014
KolekcijaEdgara Reinsona dienasgrāmata
Atšifrēja Zane_Bicevska
Atšifrējums laiku pateica kad tas tikai mēģinājums.
30 janv.
Tagad mūsu dzīve ir drusku pārmainījusies Naktīs vairs nevar mierīgi gulēt. Arī šonakt ap pl. 3 nakti sacēla trauksmi
3 febr.
Karš tuvojas savam beigu posmam. Tas stiprā mērā ietekmē arī mūsu dzīvi. Apmācības norit ļoti nekārtīgi. Naktīs ir bieži tanku trauksmes, un liek gatavoties aizbraukšanai. Azvakar pat izdeva partiku ceļam. Bet tomēr palikām šeit.
Tā kā fronte nāk arvien tuvāk, tad mums ar katru dienu pasliktinās ešana. Šodien vakariņās saņēmām tikai astoto daļu kukļa maizes.
7. marts.
Mani dzīves apstākļi ir ļoti mainījušies, un varu teikt uz labo pusi. 22. februarī tiku no slimo telpām nosūtīts uz lazareti kā difterita slimnieks. Tagad es pašlaik atrodos lazaretes vilcienā braucot uz dienvidiem. No Štettinas izbraucām 4. martā un nu jau trešā diena ceļā. Žēl kad