KolekcijaJūlija Karēļa folkloras vākums
Atšifrēja Kirmis
Atšifrējums 20

12) Lapu rozes vārdi.
uz miesu skaitami un ari uz ūdeni, brandavīnu un tam cilvēkam iekšā dodams dzert un šie ir tie vārdi:
Jēzus Kristus iet par jūru trīs rozes nes iekš savas rokas no jūras izceļas četras rozes: pirma zila, otra melna trešā sarkana ceturta tērauda, kur es viņas likšu es viņas likšu trīs deviņu eņģeļu spēkā tur skries viņa nāc eņģeļi te tevi pērīs tevi šaustīs izdilsti ka vec menesis sakalsti ka pura niedre izdedi ka vec mirons Amen 9 reiz Amen.
Mūsu Tēvs debesī u.t.pr. Amen.
Katru reiz pie rožu raibīšanas ņem pret sauli riņķi ar savu labu roku.
(Iz L.P.Kr.)

35

13) Jēzus Kristus iet par jūru, trīsas rozes viņam rokā no jūras izauga četras rozes pirma zila otra melna trešā sarkana roze ceturta terada roze, kur es viņas likšu trīs deviņ eņģeļu spēkā tur skrien viņa viņa nāc Eņģeļi tie tevi pērīs tevi šautīs. Izdilsti ka vec menesis sakalsti ka pura niedra izdēdi ka vec mirons šeit laicīgi Amen.
(Iz: L.P.Kr.)

36

14). Lielas vainas rozes vārdi.
Jēzus Kristus gāja caur sarkanu jūru un viņam bij 3. rozes un piek tā viena nonīka un ta viena nomir. (9 reiz)
(Iz. Val.Kr.)

37

15) Uguns rozes vārdi.
Musu Kungs un Pestītājs Jēzus Kristus gāje dārzā un ņēme savus sviedrus un savas asinis līdz uzkāpe priekš to uguni tas visu svētakas trīs vienādības iekš ta vērda Dieva x ta Tēva, iekš ta vārda Diev x ta Dēla iekš ta vārda