1640-Janis-Alberts-Jansons-01-0009
AtšifrējaInga Tapiņa

Rožu vārdi
Liels melns vērs brauca pār jūru, tam bija balts spiekis rokās, rožu kule kaklā, tam bija tās trejdevinas (rozes) negantās, giftigās rozes, bet izkrite tas balts spieķis no rokas, izputeja, iznīka tās trejdevinas negantas, giftigas rozes ka krāts, ka ka pupedis pie pirmas veselibas Dievs Tēvs x Dievs dēls x Dievs Svētajs gars x

15

3 reiz Otri mātes vardi
runā māmin, kur tu iesi par dzelza tiltu, par vara vartiem, griezies atpakaļ savā mājoklī, kur Dievs tevi radijis, Jēzus Kristus tevi pestijis savā vietina, lai Dievs tev dod mīlu veselibu un palidzi man iekš varda Dieva Teva, Dieva ta Dēla, Dieva ta sv. [gara]

[1640]

16

Asins apturešana
Trīs birgeri izgāja un satika vienu Kungu Jezu Kristu, Jezu Kristus sacija: jūs, birgeri, kur jūs eita? mēs meklejam vienu Dieva zāli, kura priekš visām vainām laba ir, kurš nekarsē, kurš nepampst un kas pūšanas neder iekš ta vārda Dieva Tēva un ta Dēla un svēta Gara Amen.

Asins vārdi.
Rab, Rib, Rag, Dievs Tēvs x Dievs Dēls X Dievs tas cienigais svētais gars x Amen