1640-Janis-Alberts-Jansons-01-0034
AtšifrējaAnna9
Atšifrējums[1640]
Derigi padomi,
Eži barojas no pelem gliemežiem un tārpiem, no dzīvniekiem kas zemkopibai lielu skādi dara tadēl ežus nenāvejat.
Krupis izposta viena stundā 20–30 kukainu tadēl nenāvejat krupjus!
Kurmis aprij nerimstot tārpus un visadus kukaiņus. viņa kunģi nav nekad atrasts stādu daļas, viņš dara vairak labumu neka skādes tadēl nenāvejat kurmjus!
Koka vamboles un viņu tārpi ir īsti zemkopja ienaidnieki. Koka vambole dēj 70–100. pautu iz kuriem papriekš kāpuri un tad atkal koka vamboles attīstās, poste A!
Putni. Tārpi un kukaiņi ik gadus miljoniem rublu skādes padara. tik putni spēj pret viniem cīnities jo vini ir tārpu un kukaiņu rijeji un zemkopja paligi. bērni nepostat putnu ligzdas
Skudras, nedara nekādu skādi pat koka augļus neaiztiek, kad tie no putniem nav ieknābti jeb citadi ka dragati. Bet tur pretim izposta
KolekcijaJāņa Alberta Jansona folkloras vākums