1640-Janis-Alberts-Jansons-01-0035
AtšifrējaInga Tapiņa
AtšifrējumsDaudz tārpu kukainu un kukainu pautu, tadēl skudras nebutu postamas, bet sargamas

Ka zirgi uguns grēkā glābjami.
Būs jau zinams, cik grūti zirgi no stala [staļļa] ārā dabonami, kad tuvejas ēkas deg, bet ir it vienkārš [vienkāršs] lidzeklis, ko bailēs un sajukšana retti iedomajas un kas iekš tam pastāv, ka zirgus apsedlo jeb tiem zīrras uzliek, tad tie it mierigi no stala [staļļa] laujas izvesties.

76

Labs līdzeklis ir izprovets un atrast, ko ja govim kurras neļaujas slaukties jeb pie slaukšanas pārliecigi spārdās un caur tam izlej jeb samaita daudz piena. Uzklāj uz krusta aukstā ūdeni mērktu lupatu, tās tudal top it rāmas un mierigi ļaujas slaukties.
KolekcijaJāņa Alberta Jansona folkloras vākums