KolekcijaArvīda Aizsila folkloras krājums
Atšifrēja Magdalina

sieva to pavada. Pēc neilga laika uz kalēja mājas pusi iet viens jauns cilvēks - kalējienes ciemiņš. Sēdējis kādu laiku kamēr satumst, ķēniņa dēls iet uz kalēja māju. Klusu līzdams gar māju viņš ielien skursteni [skurstenī] iekšā un novārtas netīrs kā velns. Klusu ielien istaba [istabā], kur kalējiene ar savu ciemiņu ēd dažādus gardumus, ko kalējiene pagatavojusi gaidot ciemiņu. Ķēniņa dēls ielien aizkrāsnī. Ēdēji abi noģērbās un iet gulēt. Kamēr viņi guļ, ķēniņa dēls izlien no aizkrāsnes uz [un] uzģērb kalējienes ciemiņa drēbes un atlien atpakaļ aizkrāsnē.Pēc maza laiciņa pie durvīm dauza - vīrs atgriezies. Kalējiene iegrūž aizkrāsnī un drēbes sakās velāk [vēlāk] iedot. Ēdienus visus novākdama, viņa iet ielaist vīru. Kalējiene jautā : "Kādēļ tu brauci tik ātri mājās. Kalējs saka: "Naudu aizmirsu mājās. Dod kautko uzkost - gribas