KolekcijaLijas Blūmas dienasgrāmata
Vienības#LFK Ak-50-1
Atšifrēja ed.gars
Atšifrējums 12 gadi.
1965. gada 4. augustā, Rūjienā.
Šodien mana dzimšanas diena! Miegu iztraucē pulksteņa zvanīšana. Ienāk mamma un pasniedz man rudens puķes - asteres. Tās vēl slapjas no rīta rasas.
Tad abas ar Ligitu aizgājām uz veikalu pēc mācību grāmatām. Uz māju nākot, dabūjām baigo lietusgāzienu. Atskrienot mājās, bijām slapjas līdz ādai.
Pēcpusdienā pie manis atnāca Ināra un Rudīte. Viņas man uzdāvināja vēstuļu komplektu un zilās kaprona lentas, arī neļķes. Ēdām cepumus un konfektes un spēlējām vienu spēli. Kad viņas devās projām, izgāju pavadīt. Atgriežoties mājā, jutu spēcīgu smaržu. Smaržoja neļķes. Cik tās ir brīnišķīgas puķes!
Tālāk man bija slinkums rakstīt. Es aizbraucu uz laukiem un tāpēc arī tā neiznāca ar rakstīšanu. Tad aizbraucu atkal uz laukiem.
1965. gada 24. augustā, laukos.
Šorīt pamodos pirms deviņiem. Tad ēdu brokastis. Vēlāk vecaistēvs atbrauca ar zirgu no dzirnavām. Es braucu viņam līdz uz "Vaivariem". Tur saēdos ķiršus. Tad atgriezos mājās, paēdu un tāpat dzīvoju. Uzrakstīju Rudītei un Zojai vēstules.
...Drīz būs jau 1. septembris. Būs atkal jāiet skolā. Šī vasara bija ļoti garlaicīga, laikam tāpēc, ka nebiju uz pionieru nometni. Bet skolā iet arī vēl nemaz negribas...
Vēlāk aplaistīju puķes. Pēc tam lasīju grāmatu. Tad lasīju grāmatu. Drīz arī pienāca vakars.
Ar labu nakti!
1965. gada 25 augusts, laukos.
Pamodos pusdesmitos. Paēdu brokastis. Tad gāju uz mežniecību pēc maizes. Pēc tam izlasīju grāmatu "Pagrīdes apgabala komiteja darbojas". Tad sāku lasīt grāmatu "Sirdsapziņa spogulī". Nu, tā arī pienāca vakars. Devos gulēt.
Ar labu nakti!