KolekcijaLijas Blūmas dienasgrāmata
Vienības#LFK Ak-50-1
Pamodos 7.46. Vecmamma brauca uz Rūjienu, tāpēc arī es tik agri pamodos.
Dienu pavadīju tāpat kā parasti.
1965. gada 27. augustā, laukos.
Pamodos, tad darīju rīta darbus.
...Vakar pa radio ziņoja, ka amerikāņi paplašinot savu kara darbību. Cik tas tomēr šausmīgi, ka kaut kur vēl joprojām notiek karš...
Pēc tam bijām atkal pēc maizes. Man bija jāaiznes arī Maigas tantai maize. Tur kādu stundu padzīvoju.
Atnācu mājās, salasīju ābolus. Vecmamma jautāja: "Vai tu Balvai plūmes salasīji?" Teicu, ka nav, ka es apēdu visas. Viņa atbildēja: "Un Balvai nevienu?" Par to es sastrīdējos. Balvai vien visu vienmēr. Vai tad es esmu kāds Balvas vergs.
Tālāk nevīžoju rakstīt.
1965. gada 28. augustā, Rūjienā.
Es šorīt aizgāju uz kolhozu. Saņēmu par darbu atzīmi - 5. Kad atnācu mājās, gāju uz pilsētu. Nopirku 2 saldējumus un piederumus skolai. Pēc tam gāju pēc krējuma un piena. Tad izlasīju grāmatu "Pa dzīves ceļiem" (I daļu). Tad aizgājām pēc kino biļetēm. Pēc tam bijām uz kino "Sastapšanās ar spiegu". Interesanta filma.
1965. gada 29. augustā, Rūjienā.
Šorīt biju laukos. Atvedu visu ko vajadzēja. Pēc tam tāpat garlaikojos. Tad gāju ārā. Kopā ar citiem spēlējām uz spiegiem. Pēc tam Ligita stāstīja filmu "Salatēvs". Skaista filma esot bijusi. Žēl, ka es neaizgāju.
Vēlāk ienācu iekšā, rakstīt vairāk nepatīk.
1965. gada 29. septembrī.
Pēc ilgiem laikiem jāsāk atkal rakstīt dienasgrāmata. Daudzkas ir noticis. Eju skolā. Esmu jau dabūjusi daudz atzīmju. Paguvu jau saslimt un atveseļoties, bet tagad atkal saslimu. Vakar no rīta man bija