KolekcijaGeorga Dimzes atmiņas
Atšifrēja ed.gars
Labots 2019-02-12 00:27:34
Atšifrējums Saimnieks prasa: kas tad šai atkal par nelaimi noticis. Jo viņai bieži tādi atgadījumi gadījās, kur daudz bija jābrēkā.
Jāā. Atbild Liene. Jūs vēl prasāt kas noticis, jūs to puiku tā esat izlutinājuši, ka vairs ne vilkam ceļu negriež.
Mani norādami Jancis iesviedis netīras pastalas lielajā grāpī, kur es vāru tīru veļu. Pastalas savārījušās kā kurkulis, un mani tīrie krekli tagad ir nokrāsojušies sarkani, kā krieva rustētais aitādas kažoks. Kad es to zinātu ka jums ir žēl to grāpi, es nebūtu savu pirkstu tur pielikuse.
Vai nu nav velns atkal vaļā, domāju - es. Es tak nekā nezināju, par ko tā vecene tur bļaustās, bet ciešu kluss nesaprašanā. Laime vēl ka saimnieces nebija iekšā, tad jau labi zināms, maniem garajiem līdz pakaušam noaugušiem matiem būtu vējš.
Saimnieks un citi gan paskatās uz mani, bet neviens ne kaut kā nesaka.Ja kaut kāda piezīme bez saimnieces, te pienāktos saimniekam. Bet tas bija cilvēks kas nemīlēja nekad pārsteigties. Domāju - pasliktāki nu gan ir tā kā iemērcu pastalas, bez prasīšanas, un vēl tīrā ūdens spainī, nu bet par to tak nekāds liels sods nevar būt, lai nu palamā drusku, bet vairāk nekas nevar būt.
Bet tas tak ir par traku, ko tā vecene melo, es pie viņas veļu, katlā neesmu ne pirksta pielicis, zinu ka manas pastalas ir ūdens spainī. Nezinu arī kas tās, par pastalām, varbūt ka vecene pate iesvieduse savas pastalas, lai varētu mani apmelot, ko viņa bieži mēdza darīt. Izēdu muti tukšu, taisos dot vecenei pretsparu. Neesmu vēl kumosu norijis, kā par laimi mezgls pats atraisās bez manām pūlēm. Ienāk no āra Plūmits un pārtrauc manu vēl neiesākto attaisnošanās runu. Pagriezies uz Lienes pusi un saka: "Pep vecan, es ielēj tov lielā grāpi uz tav baltojim brūt pologim un kreklim vien spain ūdan. Man vajadzaj spainc zirg padzāārdinat."