KolekcijaValmieras komercskolas skolnieču dienasgrāmata
Atšifrēja Linda_Pavlovska
Labots 2019-02-11 13:25:52
Atšifrējums sola, tā zemē! Nekā! Nolēmām iet uz veco kapsētu, pie lielās liepas spokus saukt. Domāts - darīts! Spoku mēs neredzējām, bet velnu dažs labs gan. Spriežat pašas! Dažs tiko neieripoja Gaujā. Mušinai no melnāmkurpēm ar augstiem papēžiem bija iznākušas zaļas ar zemiem, Visdumāki gāja Blusiņai. Tai beigās vairs nebija mētelim nevienas pogas. Kad viens no puišiem rāva šo tenteriski pa kalnu lejā, šī īekērās šim mēteļstūrī un norāva pašu līdz. Bet kad abi mīlīgi roku rokā kāpa augšā, pārējos bija apēduši spoki. Beidzot ar' visi atradās aiz kādas lielas liepas. Diezgan trakots! Jau pulkstens nāk vienpadsmit, jāiet mājās! Bet te nu bija atkal nelaime. Viens kgs bija saēdies Mušiņā un šie abi iet tik mīlīgi, ka citām sirds vai greiza griežas. Šis dzied: "Es gribu tavu foto!", bet šī tik smaida, apmierināta par saviem panākumiem. Vēl reiz mēs iegriezāmies parkā, kur atkal iztraucējām to pašu pārīti, jo bijām domājuši, ka šis būs jau aizgājis. Sarūgtināti par savu neveiksmi, devāmies mājās. Mīļi skati, sirsnīgi rokas spiedieni uz Rīgas ielas un katrs šī vakara varonis aizgāja uz savu pusi. Tikai Mušiņai un Zvirbulēnam gan šī šķiršanās bija grūta no viena puiša cilvēka. Otrs panācās gabaliņu līdz Meitenei, Lapsenei un Blusiņai. Bet tikai mazu gabaliņu...

Humors
Kad Zvirbulēnam ir 17 gadu, viņš čiept un čiept bez gala: "Māmiņ, viņš taču ir tik brīnišķīgs!... Māmiņ, es taču viņu mīlu! -
Zvirbulēns beidz čiepstēt: "Māmiņ, vai Tu neaizietu uz pagrabu un neatnestu man ievārījumu?"