Ak85-Veltas-Sproges-dienasgramata-01-0003
AtšifrējaInita Lūse
AtšifrējumsPiektdien 3. jūlijā 1931. gadā.
Ja, tiešām šodien ir trešais jūlijs, un tas pats vēl kurš zeltā iespiests uz grāmatas vāka muguras. Tā tad man dzimšanas diena! Un Valdis man šo grāmatu ir uzdāvinājis, jau vakar to dabūju, bet man būtu labāki pateicies to šorīt saņemt. Nu, viņš to bij kā pārnesis no grāmatu sietuves un tāpēc gribēja to tūlīt man parādīt, kad es tur pie viņa darbnīcā iegāju tik steidzīgi, sajūsmināta un stāstoša; Liepājā ieradusīs zvērnieca ar divisimti dažādiem dzīvniekiem. Un tur uz Annas tirgus laukuma ceļ teltis ar zīloņu palīdzību. Tur starp ikdienišķo ļaužu pūli kāpj un grozās šie dzīvnieku milzeņi. Mana sajūsma ir tik liela kā Valdis to apbrīno un smejas par manu "šeftešanos", kā izsacīja. Bet vaj tas nav savādi kā manā dzimšanas dienā es rakstu atkal par zīloni.