Ak85-Veltas-Sproges-dienasgramata-01-0005
AtšifrējaInita Lūse
AtšifrējumsOtrdien 14. jūlijā.
Un šodien ir atkal dzimšanas diena - Valdim. Es viņam neuzdāvināju nekā, tik mazdrusciņ savādāku brokastu galdu saliku, un puķītes no mūsu dārza.
Bet toties viņa meitene to atcerējusēs jau vairāk - trīs rozes iedevusi. Viņam pirmie ziedi no meitenes - no meitenes kura to mīl. Viņš arī mīl un viņi ir laimīgi.
Bet šogad rozes nesūtīja. Mani draugi nekā man neuzdāvināja; Jekaupam nebija naudas, pats atzinās - nevarējis krelles nopirkt. Es gaidu tās uz priekšu. Bet man tās solīja vēl kāds cits draugs dāvināt kad ziemu par tām ieminējos, gatavodamās uz kora vakaru kur čigānu dziesmu izpildījumā būtu tās piemērotas, un pie sarkani ziedainās kleitas. Tas draugs teicās jau esot veikalos pie sarkanām krellēm prasījis tik neesot tādas bijuse. Bet tagad atkal esmu tās pieprasījusi no Jēkaupa. Ak, es toreiz tās būtu vēlējusies no viņa, tik šā kā tā tas nebūtu piepildījies no viņam tad kā dienestā sastāvošam vēl mazāk bij nauda. Bet "viņš" bijušais "Strādnieku Avīzes" atbildīgais redaktors, tās varēja nopirkt. Es būtu lepojusēs ar krellēm varbūt drusciņ par spīti Jekaupam un lai tā nestu tam arī drusciņ greizsirdību un varbūt viņš sāktu laboties.
2.
Bet ir pagājis laiks, solījums aizmirsts un aizmirsta es pati. Šovakar dabūju dzirdēt tik neglītas lietas kā es aiz nepatikšanām nezinu kā sevi apmierināt; viņš Jātnieks satiekoties ar vienu šķirtu sievu jau labi gados ar lielu meiteni 12 gadus meiteni. Tā tad viņam atkal silta vietiņa, ejot katru vakaru uz koncertiem, un vēl zem rokas. Ja tas būtu taisnība tad es viņu tikai varu nosaukt... nu, par... nē, man trūkst vārda priekš viņa.