Ak85-Veltas-Sproges-dienasgramata-01-0009
AtšifrējaInita Lūse
Labots2019-03-06 13:20:37
AtšifrējumsTas šogad ir pavisam nabadzīgs un tukš. Arī te Jekaups iet itkā būtu viens, man jābūt uzmanīgai lai nepazustu, jāskatās uz kuru pusi nu ies, jeb pametīs ar galvu. Es eju nopakaļus, savas rokas berzēdama, bet viņam ne pirkstiņu nedrīkstu piedurt, ne arī laipnāki uzsmaidīt, jo viņa skats ir auksts, lepns un pat varens. Nudien, kā apsmietais, kā neglītais pīlēns es tecēju pakaļ.
Viņš ir iedomīgs uz sevīm, apzinās savu pārāko izskatu par citiem, netrūkstošiem teicieniem un jakiem un tāds kavaliers jau skuķēm patīk un tāpēc viņam pakaļ skrej. Bet es gan vairs ar viņu nekur neiešu, es pārvarēšu sevi, nevaru taču palikt viņam par piedauzību, par balstu. Tas ir briesmīgi, kur bija laiki kad ejot manu roku ne vaļā laida, un tagad, tagad... Es teku viņam pakaļ kā ganelis savam saimniekam, un tā arī uzsauc: "negribi skābu gurķi?" Nē! "Gribu riekstiņus?" Nē! "Nu, ka ir, ies izbraukties ar karuseli!" To arī noraidu un tā mana tirgošanās ir pavisam tāda smieklīga. Bumbrelenai patika no ģipša figūrām stirnas. Es sevī pasmējos un salīdzināju tās ar "koķetīgām jaunkundzēm". Bet ar Jekaupu gandrīz nemaz nevaru pabūt blakus, parunāt un kopīgi pasmieties.
Viņš ir palicis panesams savā apsīkušajā klusēšanā un ar ironiskiem atcirstiem vārdiem. Daudz gan no viņa ironijas man patīk, tā nav muļķīga, arvienu savā vietā, bet viņa paliek apnīkstoša un nomāc katru nopietnāku domu un vārdu. Es jau parasti no viņa tieku pavilkta, bet zināms, to viņš nenostāda itkā es par to varētu apvainoties, es jau zinu kā viņš nekad par mani nesmiesies lai arī es kādreiz ko nepareizāki izdarītu, bet izteiktu. Un še mēs ļoti labi saprotamies, man liekas ka iekš tām zobgalībām ir viņa mīlestība.