Ak85-Veltas-Sproges-dienasgramata-01-0011
AtšifrējaInita Lūse
Labots2019-03-07 12:04:34
Atšifrējumsbegonijas un leduspuķes zied. Un divi rožu ziedi smaržo kā žēlabām apreibināti... Es tik ļoti gribēju ar Jātnieku parunāties, gaidīju un domāju kā viņš pienāks klāt un jautās un teiks kādu vārdu par šīm rozēm un visu citu ko viņa acis redzēja, un ko padomāja atcerēdamies ziemu - kā bij toreiz un tagad. Bet viņš aiziet ar citiem. Es ar riteni, uz šoseju tiem pabraucu garām.
Ar katru rītu, tur darba esot, man paliek nepanesamāki, man ir tā itkā es gribētu un varētu kliegt aiz sirds mokām, par šitādu viņa briesmīgo cilvēka dabu un prātu; nu jau ir gandrīz divi mēneši un mēs neesam ne vārdu pārmainījuši. Paiet dienas un nedēļas un viņš klusē kā mani nemaz nepazītu, kā nekad ar tādu nebūtu bijusi darīšana. Priekš divām nedēļām es trīs dienas darbā nebiju, paslimoju ar vasaras "influneci", tad Valdis gāja un otrā dienā Jātnieks atsūta vēstuli: gribētu atnāks, bet esot neērti, par ko, to jau es pate zināšot, tad viņam būtu ļoti daudz man ko teikt un laikam es viņu būšot nosodījusi kā neatcerējies manu dzimšanas dienu, to esot aizmirsis un nu nezinot kā vainu mīkstināt.
Par to vēstuli es nelikos ne zinis, un viņš tāpat. Cik muļķīgi! Viņš dēvējās man labākais draugs, ka bez manas dvēseles dzīves viņš nevarot savu dzīvi neiedomāties, es esot viņam nepieciešama vajadzīga. Un tādus mīļus vārdus pēdējā laikā viņš man klāstīja pat vēl tālāku gāja - par savu dzīves biedri mūžīgo mani izredzēdams. Es zināms tam vērību nepiegriezu, bet tomēr bij labi sajusties tā kaut ko klausoties, un galvenais bij cilvēks ar kuru var parunāt par visām lietām, ar kuru runas un domas nekad neizsīkst. Es neprasīju viņa mīlestību, bet ja dod, tad varēju būt tikai laimīga, par to ka mani atzīst, ciena un mīla izplūst kaislībā. Ak vai, kā viņš šo zienu un pavasari