Ak85-Veltas-Sproges-dienasgramata-01-0013
AtšifrējaInita Lūse
AtšifrējumsSvētdien 9. augustā.
Šorīt kantorī Jātnieks svilpjo un kunkurē dziesmas. Vaj tas atkal nerāda cilvēka šauro prātu; viņš var būt omulīgs nezinādams kāda es tai brīdi sajutos, man vispāri ir tik smagi kantorī kā es tur neciešu uzturēties, ne arvienu man nav ko runāt, visas iznesētājas tik tādas zostiņas un pie tam nelaipnas un nebiedriskas. Nekad, par šiem astoņiem gadiem tik apgrūtinoši man tur nav bijis, kā tagad. No visiem tik atstāta un neievērotu, un pie tam kad es tik ļoti alkstu būt biedros ar cilvēkiem. Vēl bij Jātnieks, tam smaidīju, jokojos un vārdus izmainījām, bij jautrāki rīti. Tu, es nezinu kā to izturēšu ja tiešām viņš nesāks par mani interesēties! Kaut varētu izciest! Man jau nav vajadzīga viņa draudzība, ne mīlestība, bet tikai kā cilvēks sāktu izskaidroties, atzītu savas vainas, atvainotos un lūgtu lai es tam vēlu laimes - "jaunajā mīlestībā". Ja, to es tik gribētu, lai tikai runātu un saprastu ka arī es esmu cilvēks un sieviete un meitene, kura tam puķes sūtīja uz skatuves kad uzstājās kora vakarā ar savām solo dziesmām. Es viena no visām iedomājos puķes uzsūtīt un tas tik jauki izskatījās kad vēlāku starp citiem koristiem viņam sarkans zieds dega pie krūts. Es viena par to jūsmoju. Un tad dzimšanas dienā, agrās, dārgās maipuķītes es nonesu viņam mājās. Tad viņš cienāja mani ar vīnu un kūkām. Spēlēja patafons un mēs pat dejojām un viņš izteica vēlēšanos ar mani tā pamatīgi izdejoties zālē. Dziedāja viņš pats un spēlēja klavieres. Un runājām daudz par mūsu jūtām, viņš mani - mazo knausi gribot paturēt uz viesim laikiem - ar mani mūžu nodzīvot. Jā, tā toreiz mēs runājām. Un tagad viss tas sagāzts un kā sabradāts. Un 17. jūnijā viņa vārda dienā es iesūtīju klēpi puķu, ar visvisādām puķēm, sākot no ugunspuķes līdz rozei, skaitā