Atšifrēja InitaL
Atšifrējums Sestdien 18. martā.
Uz tirgu, sievām plaucēti bērzi un sudraboti lieli pūpoli un - zilie vizbuļi. Vizbuļi! Tātad jau pavasars! Bez sniega un sala pagājusi ziema. Arī Rīgā bij saulainas dienas. Un Vērucis sāka jau tīrīt dārziņu un kaļķot krūmiņus. Desmit dienas biju Rīgā. Arī Siguldā trīs dienas. Ar Valdi meklējām vizbuļus, bet vēl bij tikai lapas, pumpuri tiko virs zemes.
Braucu uz Rīgu Ainas dēļ, televizoru pirkt. Nopirkām. Viņa pārbrauca ātrāki. Vienu nakti gulēju pie Ernas. Citas visas pie Vēras. Zina strādā Izglītības ministrijā. Labi jūtas un labi izskatās. Izmiņu ielika slimnīcā uz pārbaudi kamdēļ bieži temperatūra. Viņa astotā klasē un bieži tāpēc kavē skolu.
Vera cīnās ar visiem spēkiem, pakustās un tad atkal iet gultā.
Trešdien 22. martā 1961. g.
Atkal ziema. Mazs saliņš un sniegs saldē dobēs palīdušos asnus. Tik negodīgs sniegs - tik negaidīts.
Trešdien 12. aprīlī.
Kosmoss iekarots! Pasaules telpā, ap Zemes logi aplidojis cilvēks.
Šorīt, piesēžoties pie galda un rakstot vēstuli, Vērucim, mani iztraucēja spēcīgs radio pārraidījums no (Tess) kad pašlaik ap Zemi riņķo cilvēks kosmiskā kuģī. Un tas ir lidotājs majors Jurijs Gagārins, 27 g. vecs. Visu dienu par to vien runā un pārraida uzvaras maršas.
Es saņēmu rokas un apraudājos - esmu laimīga ka arī es to esmu piedzīvojusi un par to, ka pašas