KolekcijaJāņa Dāvja dzīvesstāsts
Atšifrēja Santuco

ar jau agrāki dotiem padomiem.
Pa svētdienu un primdienu (24 un 25) šo to nu salasam kas būtu nepieciešamaks un ko varetu paņemt. No ēdamam vielam - skārda bundulis ar kausētiem taukiem, daži gabaliņi speķa, maz bundulīts sviesta, tad nedaudz cukura, dažas pudeles šņabja, papirosi, ziepes. Putraimus, zirņus nepaņēmām - jo tos taču dabūsim uz vietas.. Tāpat miltus un citu, nedaudz atlikušas pārtikas vielas, kuras atdāvājam setniecei Essen kundzei un Kapcelovičs kundzei. Tad paņēmam virsdrēbes un kas atlicis, no uz Saulkrastiem neaizvestam miesas un gultas drēbem: pārs segu, divus matracīšus, 2 spilvenus, apavus, pārs katliņu, bļodiņu, tejas kannu, pannu, spaini un karotes, karotītes un nerūsejošos nažus ar dakšiņām.
Pindeļu sanāca tomēr diezgan, kā pēc skaita, tā arī pēc svara, lai mēs divi vien ar saviem spēkiem varetu tikt galā. Galīgi jau vēl netika nosēts, jo nezinājam kad īsti Paulena daļa aizbrauks. Pirmdien, 25. septembrī Gaļas Centrāle kārtoju aizbraukšanas dokumentus, izprasiju naudas avansu. Staune piekrita tam, kā saskaņa ar mūsu pārrunam Būvniecības daļā, es tieku komandēts uz Tukumu. Otrdien, 26. septembri jaaiziet bija vēl uz Pārvaldi, ka Pauļa zvana no mājas, kā Paulens ar draugiem ieradies pakaļ pēc smagākam mantam, kas jau janovieto uz mašinas, un izbraukšana notiks trešdienas, 27. septembra agrā rītā.