KolekcijaJāņa Dāvja dzīvesstāsts
Atšifrēja Santuco

iekārtojuses bija un staveja Paulena daļa. Izbraukšana no Rigas bija nolikta uz plkst 4-iem no rīta.
Visi trīs dzīvokļi: mūsu, vecmammas, Annas palika, ka stāv - itkā tās iemītnieki būtu tikai uz kādu mazu brītiņu no tiem aizgājuši un tūliņ būs atpakaļ. Gultas - uzklātas, trauki ķēķi un pa daļai bufetē (viena trauku daļu gan sapakāju kaste un pabāzu Paulena ķēķa kaktā zem galda, tani ari mūsu "kristalls!)., radio, telefons, elektriskā armatura (kuras pieteicam pievakt namiķei, bez tam kuras jau tai atdevam), pagrabi, pilni ar malku, aiz tās noslēpta benzina kana - kad nebūs elektrības ko dedzināt paštaisītas "lampās", un t.t un t.t...
Dzīvokļu atslēgas nodevam setniecei, lai tā rīkojas pēc vajadzības un attiecīgas situacijas.
Pie Vittandiem arī vēl krāmēšanas vai visu nakti. Pa telefonu atvadijos no brāļa, dienā jau no Stauniem un Mares un nejaušam uz ielas satiekoties arī no Broņas, ar Gaļinu kuras abas netaisijas nekur izbraukt, lai gan Nikolajs - atrakts sakropļots - Kaltzeres masu kāpenes... Ar Nikolaju tapāt nejauši satikos uz ielas dažus mēnešus pēc lielnieku ienākšanas Riga. Uz mana jautājuma, vai tad viņš nemēģina nekur padoties lai izbēgtu nenovēršamo lienieku represiju, viņš atbildeja nav jau nozīmes jo kur tu padosies,