Ak101-Jana-Springa-dienasgramata-03-0005
AtšifrējaInita Lūse
AtšifrējumsJanvāris 1947. gadā.
Trešdien 22. janvārī.
Diezgan pavēss laiks. Nāk pa retam sniegi. Pa pusdienu brauca Oskars. Bijis uz Bauņu dzirnavām, bet šodien esot svētdiena un nemaļot. Jābraucot rītā. Pie vakara bija Kemmene. Arvis tagad esot prom, uz .... aizgājis.
Ceturtdien 23. janvārī.
Diezgan labs laiks. Apmācies, birst pa retam snigs un nav pārāk auksts. Tētēns no rīta aizbrauca skolas malkā uz Iģes krautuvi. Jūla aizbrauca līdz uz Mazsalacu. Bija pusdienā Bētaka Dace uzrakstīt cik iekuls mieži, auzas un cik nodots valstij un cik vajadzīgs sēklai. Es tur nekā nezināju teikt un tā palika nerakstīts. Vēlāk pagastnamā lai pierakstot. Oskars vakarā brauca no Bauņiem. No rīta krēslā aizbraucis. Bijuši daudz malēju. Tētēns atbrauca mājā ap 8iem viens pats. Atvedis gandrīz 2 m3 malkas. Dabūjis 27 rbļ par veltīm.
KolekcijaJāņa Spriņģa dienasgrāmatas